www.infinity-it.ro 

Infinity IT 0721-234-237 email: contact@infinity-it.ro

Go to content

Main menu:

Ghid de achizitie Sistem de Supaveghere Video Exterior: Avantaje, Pasi, Sfaturi

Infinity IT
Published by in Video ·
Tags: videsupraveghere
Pentru cei ce se gandesc serios sa isi monteze un sistem de supraveghere de exterior, iata un scurt ghid si cateva sfaturi. Vom enumera avantajele si beneficiile unui astfel de sistem, vom prezenta pasii prin care sa stabiliti singuri ce sistem vi se potriveste, si, nu in ultimul rand, vom oferi cateva sfaturi utile pentru implementare.
Avantajele unui Sistem de Supraveghere de Exterior

 • Aveti posibilitatea sa va urmariti propria curte sau spatiul din jurul locuintei si afacerii. Acest lucru ofera control si liniste.
 • Simpla prezenta a camerelor de supraveghere descurajeaza raufacatorii. Montand camerele la vedere, oricine ar avea vreun gand malitios se va gandi de doua ori.
 • Cand plecati in vacanta, sau pur si simplu cand nu sunteti acasa, va puteti urmari locuinta de oriunde. Veti fi mai linistiti si va veti bucura mai mult de concediu stiind ca totul este in regula.
 • Afacerea dumneavoastra depinde de eficienta angajatilor. Urmariti-le activitatea si asigurativa ca stiu ca sunt urmariti. Veti fi surprins de rezultatele pozitive.
 • In situatia in care are loc un eveniment neplacut puteti sa verificati inregistrarile video si sa obtineti informatii pretioase despre cauza problemei sau despre persoana responsabila.
 • Cu functia de detectie la miscare a camerelor puteti folosi sistemul video pe post de sistem de alarma. Activati detectia la miscare si de fiecare data cand cineva trece prin cadrul cemerei veti fi anuntat.
 • Reduceti bugetul alocat pentru paza umana implementand un sistem video centralizat. Un post de monitorizare permanenta impreuna cu un post de interventie pot inlocui cu succes nevoia multor posturi de paza costisitoare. Am implementat deja cu succes aceasta solutie la multi clienti.
Cum imi alcatuiesc sistemul de exterior? Iata pasii pe care trebuie sa-i urmati:

1. Alegeti un DVR potrivit
Incepeti alcatuirea sistemului de supraveghere cu unitatea de inregistrare, nu cu camerele. In cadrul unui sistem de supraveghere, DVR-ul este elementul central, echipamentul care va ofera toate functiile de care aveti sau veti avea nevoie vreodata. DVR-ul este responsabil de calitatea imaginilor pe care le vedeti pe monitor. Cea mai performanta camera va fi inutila daca nu este conectata la un DVR potrivit.
Alegeti un DVR cu cateva canale video in plus. Daca sunteti de parere ca 4 camere sunt suficiente pentru sistemul dumneavoastra nu ar fi rau sa cumparati un DVR cu 8 canale pentru a avea si o rezerva. In timp puteti observa ca ati mai avea nevoie de 1-2 camere, dar nu mai aveti loc in unitatea DVR. In plus, in timp se pot defecta unele canale video ale DVR-ului (descarcarile electrice pe cablul video sunt principalele cauze) si atunci puteti utiliza canalele suplimentare pentru a pastra toate camerele in functiune.
Pe langa procesarea semnalului de la camere, DVR-ul este cel care va pune la dispozitie: conectarea prin internet la sistemul video, detectia de miscare, stocarea inregistrarilor, aplicatia de monitorizare pentru telefon si calculator pe care o veti folosi zilnic, suport pentru conectarea de microfoane, intrari si iesiri de alarma pentru atasarea de senzori de miscare, etc. Pe piata sunt disponibile deja modele foarte performante de DVR-uri, la preturi avantajoase. Alegeti DVR-ul in functie de caracteristicile si facilitatile de mai sus. De multe ori puteti realiza ca doreati ceva de la sistemul video si DVR-ul pe care l-ati ales in graba nu ofera acele facilitati. Documentati-va si nu va feriti de intrebari. Furnizorii de echipamente de supraveghere care nu sunt dispusi sa va ofere toate detaliile merita ignorati.
Alegeti un DVR, nu o placa de captura. Placile de captura se monteaza intr-un calculator si folosesc resuresele acestuia pentru stocare si redare. Acest compromis rezulta de multe ori intr-o lipsa grava de fiabilitate si performanta. Alegeti o unitate de sine statatoare tip DVR. Sunt mult mai stabile si mai performante.
2. Alegeti camerele de supraveghere potrivite
Cu DVR-ul ales este timpul sa ne ocupam de camerele de supraveghere. Cand discutam despre alegerea camerelor potrivite de exterior avem cateva lucruri de urmarit:
 • Camerele de exterior trebuie in primul rand sa functioneze in conditii exterioare grele. Praf, umezeala, frig, caldura, nimic nu trebuie sa afecteze functionarea camerei. Camerele de exterior, fie ele capsulate din fabrica sau montate carcase de protectie, vin cu un indicator protectie numit "IP" (eng. Ingress Protection). Acesta este un standard international de etanseitate a aparaturii la factori precum praf, umezeala ,etc, pe care toti producatorii de echipamente sunt obligati sa il ataseze produselor lor.
  Veti vedea ca acest indice "IP" este format dintr-un numar cu doua cifre. Ex: IP55, IP65, etc. Prima cifra reprezinta protectia aparaturii la praf pe o scara de la 0 la 6. A doua cifra este protectia aparaturii la umezeala pe o scara de la 0 la 8. Incercati sa cumparati camere cu indice IP cat mai ridicat. Cele mai indicate standarde pentru camerele de exterior sunt: IP55, IP65, IP66.
  IP55: protectie buna impotriva prafului, protectie impotrvia jeturilor de apa din orice directie. Pentru medii fara foarte mult praf in atmosfera sau cantitati mari de apa: curti, parcari auto, etc.
  IP65: protectie completa impotriva prafului, protectie impotrvia jeturilor de apa din orice directie. Pentru medii cu praf mult, dar fara expunere directa la cantitati mari de apa.
  IP66: protectie completa impotriva prafului, protectie foarte buna impotriva cantitatilor mari de apa. Pentru medii cu praf mult si cantitati mari de umezeala si ploaie: porturi, silozuri, cariere de piatra, etc.
Alegeti rezolutia camerelor de supraveghere in functie de distantele pe care doriti sa le monitorizati. Exista o legatura stransa intre rezolutia pe care o camera o poate oferi si distantele pe care dorim sa folosim camera respectiva.                                                                                                                              O camera cu rezolutie HD de 1MP sau 1.3MP (rezolutie 1280 x 720 pixeli) ofera detalii maxime (recunoastere faciala si numar de inmatriculare) pe distante de pana la 10 metri. O camera cu rezolutie HD de 2MP (rezolutie 1920 x 1080 pixeli) va ofera detalii semnificative pe distante de pana la 20 metri, iar daca dorim sa obtinem detalii peste 20 metri avem nevoie de rezolutii de 3, 4, chiar 5 MP.


Back to content | Back to main menu