www.infinity-it.ro 

Infinity IT 0721-234-237 email: contact@infinity-it.ro

Go to content

Main menu:

Cum alegem alarma potrivita pentru casa

Infinity IT
Published by in Alarme ·
Tags: alarmacerberdscparadox
Discrete, insa foarte eficiente, sistemele de alarma sunt recomandate pentru un trai mai bun, simtindu-ne in deplina siguranta in propria casa. Iata care sunt punctele cheie pentru o alegere potrivita:

• Criterii de selectie

• Diferitele sisteme de alarma

• Elementele unui sistem de alarma evolutiv

• Cum sa va ganditi proiectul

• Sisteme de alarma pentru casa si automatizari pentru casa

• Minimizati


Criterii de selectie

Tipul si dimensiunile locuintei:


- Apartament: Optati pentru un kit de alarma pentru casa fara alarma exterioara.

- La casa: Alegeti un kit de alarma pentru casa cu sirena exterioara care va preveni vecinii in cazul unei intruziuni.

Bine de stiut: Dimensiunea locuintei va determina si numarul de accesorii necesar (detectoare de miscare si de deschidere ). E recomandat sa alegeti un kit cu un numar de accesoriii care sa se apropie cat mai mult de nevoile dvs.

Nivelul de siguranta si omologarea de catre asigurari

Toate kiturile propuse au un nivel de siguranta ridicat si corespund normelor de calitate stricte. Insa doar anumite kituri sunt omologate conform normei NFA2P si raspund criteriilor solicitate de catre anumite companii de asigurare.


Telesupravegherea

Telesupravegherea permite cresterea nivelului de siguranta oferit de alarma. In momentul declansarii alarmei in casa, centrul de telesupraveghere contacteaza locuitorul si ia masurile necesare. Un agent de paza va fi trimis la locuinta pentru a verifica daca a avut loc o efractie sau nu.

Bine de stiut: Telesupravegherea implica plata unui abonament lunar, iar preturile difera in functie de serviciile alese.

Design
Centrala de alarma se plaseaza in interiorul locuintei motiv pentru care designul este important. Leroy Merlin propune o gama larga de alarme pentru casa cu designuri, aspecte si colorituri diferite.

Simplu de instalat si de parametrat
Va puteti instala si seta singuri alarma de acasa. In functie de marca, parametrarea se face cu ajutorul unui calculator sau direct din panoul de comanda, solutie mai putin intuitiva decat utilizarea calculatorului.

Bine de stiut: Daca doriti, puteti apela la un profesionist. Pentru mai multe informatii despre montarea alarmei de catre unul dintre electricienii nostri parteneri va rugam sa va informati in magazin.

Automatizare si tendinte evolutive
Majoritatea fabricantilor de alarme furnizeaza in egala masura si alte produse, in special motorizari pentru usi, obloane si garaj. Este recomandat sa alegeti o alarma care poarta aceeasi marca ca si motorizarile sau automatizarile in asa fel incat sa reduceti numarul de telecomenzi. Toate kiturile sunt evolutive, adica se pot adauga diferite tipuri de accesorii. Totusi nu toate tipurile de accesorii sunt compatibile cu toate kiturile: detectoarele destinate exteriorului, detectoarele specifice pentru animale, detectoarele de fum, de monoxid de carbon…


Diferitele sisteme de alarma

1. Alarme autonome

Sunt ideale in contextul unei nevoi primare de siguranta. Utilizarea cea mai raspandita e aceea de a securiza o camera si de a impiedica pe oricine sa intre.

Alarmele autonome pot avea:

• Detector de miscare: Asigura interiorul casei. Il puteti instala si intr-o pivnita, un garaj sau un umbrar de gradina. Functionand pe baza de raze infra-rosii (sensibile la caldura) sunt perturbate de prezenta animalelor domestice.

• Detector de deschidere: Asigura protectia usilor dar pot fi instalate si in partea superioara a ferestrelor, pe un dulap sau un sertar ce contine produse periculoase pentru copii. Detectoarele folosesc contactori magnetici fixati pe sistemul de inchidere deschidere al tamplariei.

2. Sisteme de alarma evolutive

Sunt ”adevaratele ” sisteme de alarma pentru casa garantand un nivel foarte inalt de siguranta. Sistemele de alarma pentru casa sunt asa zis evolutive pentru ca exista posibilitatea de a adauga accessorii kiturilor precum detectoare, sirene, transmitatoare. Toate kiturile puse la vanzare in magazin sunt deja fara fir.

De asemenea:

• Usor de instalat (nu e nevoie de cunostinte tehnice speciale pentru instalare)

• Deplasarea, montarea si demontarea fara a se deteriora, sunt foarte practice in cazul mutarilor.

• Usurinta inserarii elementelor (util in cazul extinderii sistemului)

• Anumite sisteme beneficiaza de norma NFA2P.

• Alimentare autonoma de lunga durata.


Elementele unui sistem de alarma evolutiv

- Pentru analizare - centrala este creierul sistemului. Centrala primeste informatii transmise de catre detectori, le analizeaza si declanseaza avertizarile. Pozitia ideala; departe de accesul direct ( capul scarilor)

- Pentru detectare - detectorul de miscare:

• In toate camerele casei, detecteaza interferenta corpului uman in casa prin intermediul razelor pe care le degaja.

• Exterior: pe o terasa sau in fata garajului, a unei porti de intrare sau usi, detecteaza si previne prezenta corpului uman care se apropie de locuinta.

• Detectorul pentru deschidere, detecteaza deschiderea unei usi sau porti

• Detectorul de vibratii detecteaza tentativa de efractie gratie unui sistem care capteaza vibratiile in momentul in care are loc o deschidere fortata (poarta, fereastra, usa de garaj) sau resimte vibratiile unui obiect (calculator, seif, cutie de bijuterii, tablou, opera de arta)

• Detectorul de incidente casnice, legat la sistemul de alarma acesta se declanseaza daca detecteaza un incident precum o inundatie sau fum


- Pentru alertare:

• Transmitatorul telefonic, element esential al alarmei. In caz de intruziune alarma de casa se declanseaza si suna. Transmitatorul telefonic va previne transmitand o alerta catre telefonul dvs. Exista doua tipuri de transmitatoare; transmitatorul RTC/ADSL si transmitatorul GSM.

• Transmitatorul RTC/ADSL se bazeaza pe linia dvs telefonica sau pe linia ADSL a operatorului de Internet. E necesar sa verificati ca box-ul sa fie compatibil cu linia ADSL si transmitatorul telefonic.

• Versiunea GSM functioneaza cu ajutorul cartelei SIM (neinclusa) pe care trebuie sa o procurati dvs din magazinele de telefonie mobila. Pentru ca transmitatorul GSM sa va previna cartela trebuie sa aiba credit si reteaua operatorului de telefonie trebuie sa fie disponibila. Acest transmitator este recomandat mai ales pentru liniile alternative sau independente sau pentru resedintele secundare.

Bine de stiut: Pentru ca transmitatorul sa poata transmite alertele este esential faptul ca reteaua operatorului mobil sa fie captata de cartele SIM.


- Pentru a indeparta si a alerta: sirena (flash) luminoasa si sirena de exterior plasate in exterior pe inaltime si vizibile. Semnalizeaza intruziunea printr-o puternic zgomot si un flash luminos

- Pentru programare:

• Telecomanda pune in functie si opreste de la distanta sistemul de alarma

• Butonul activeaza si dezactiveaza sistemul

• Tastatura de comanda sau tastatura cu buton se afla in interior aproape de intrare sau de usa garajului, activeaza pornirea si oprirea centralei. Unele alarme de casa pot fi controlate de la distanta prin internet.

• Se poate plasa in interior langa intrare sau pe usa garajului, activeaza declansarea si oprirea centralei. Anumite alarme pentru case pot fi gestionate la distanta cu ajutorul internetului.

Cum sa va concepeti proiectul?

Pasi:

1. Realizati un plan al locuintei si marcati pe acesta detectorii.

2. Pentru un plus de eficienta e bine sa aveti in fata ochilor planul locuintei.

3. Determinati spatiile pe care doriti sa le protejati

4. E vorba de camerele unde bunurile de valoare (mobila, hifi, bijuterii, material informatic) sunt intercalate. Aceste camere sunt de regula sufrageria biroul, camera parintilor. Alegand o alarma pentru casa pentru mai multe zone trebuie sa tineti cont de flexibilitatea dorita in momentul utilizarii.

5. Determinati toate caile de acces catre aceasta camera.

6. Determinati in acelasi timp daca unele locuri reprezinta puncte de trecere obligatorii. E adesea vorba de culoar, hol, salon. Acestea trebuie protejate cu ajutorul detectoarelor de miscare.

De asemenea, tineti cont de urmatoarele elemente:

- Detectorii nu se instaleaza pe o suprafata metalica in fata unui geam sau deasupra sau fata in fata cu o sursa de caldura (radiator, semineu, etc)

- Detectorii nu se instaleaza in fata unui obstacol (perdea, perete despartitor)

- Fasciculele celor 2 detectoare nu trebuie sa se incruciseze.

Bine de stiut: Animalele domestice nu pot circula prin camera in care e instalat un detector de miscare clasic. Pentru a permite trecerea acestora, fabricantii au dezvoltat sisteme specifice care pot face diferenta intre prezenta umana si cea animala. Odata instalate detectoarele de miscare, trebuie sa protejati caile de acces care prezinta riscuri. Acestea sunt diferite pentru fiecare casa. Pentru a le localiza tineti cont de urmatoarele informatii: -80% dintre hoti intra pe usa, 15% pe fereastra si 5 % prin acoperis. In functie de amplasarea sa (parter, etajul 1 sau 2 sau ultimul etaj, masurile de protectie sunt diferite pentru fiecare apartament.

Sisteme de alarma pentru casa si automatizari

Mai nou, anumite marci propun solutii care permit comandarea unui sistem de alarma impreuna cu multe alte aparate (automatizari porti, usi garaj, obloane) din cadrul aceleasi marci.

Bine de stiut: In momentul in care plecati cu un click activati alarma, obloanele, poarta si poarta garajului care se inchid.


Back to content | Back to main menu